Inför besöket

Information om mottagningen

Du kan alltid ringa till vår mottagning om du har frågor eller funderingar, 031-67 22 60. Vi har inget telefonsvararsystem utan vi besvarar samtalen direkt, valet att blir uppringd finns också.

När du ringer mottagningen får du fyra val:

1) Avboka besök (lämna meddelande på telesvar)

2) Vårdcentralen

3) BVC

4) Sjukgymnastiken

Vår mottagning har både tidsbokade besök och drop in-mottagning.

Vid ankomsten till ditt bokade besök är det bara att slå sig ner och vänta så ropar vi upp dig.  Du behöver inte anmäla dig någonstans. För priser följer vi Region Halland där ett läkarbesök kostar 200kr. Sjuksköterskebesök kostar 100 kr. Uteblivet bokat besök debiteras.

Du kan också nå vår mottagning via www.1177.se. Där kan du lämna meddelande, efterhöra provsvar, förnya recept m m. www.1177.se kan användas oavsett om du bor i Halland eller Västra Götaland. Vår info-mail får ej användas till receptförnyelse, provsvarsförfrågan, tidsbeställning etc.

Vi tycker att det ska vara enkelt att komma till läkare och sjuksköterskor och har valt att satsa på tillgänglighet. Vi har därför en drop-in-mottagning som är öppen 5 dagar i veckan. Precis innanför dörren i väntrummen finns en tavla med nummer och bokstavslappar. Läkarna har nummer, sjuksköterskorna har bokstäver och sjuka barn Majas alfabet. Ta en lapp till den mottagning du önskar besöka och sitt ner och vänta så ropar vi upp er i turordning.

Alla våra läkare har drop-in-mottagning och en av våra grundtankar är att man ska kunna träffa sin ordinarie läkare även under drop-in-tiderna. Meddela bara då att ni väntar på en specifik läkare så ordnar vi med turordningen.

Vid hög belastning på drop-in till läkare kan ibland bli tvungna att stänga tidigare än angiven tid.

 

Priser

Vi följer patientavgifter enligt Vårdval Halland. Klicka på länken nedan för en aktuell prislista.